Een goed begin van een nieuwe week..
Door: kyrasmeets
Blijf op de hoogte en volg Kyra
12 September 2011 | Frankrijk, Montpellier
Bedankt voor alle lieve reacties!
Ik ben nog iets grappigs vergeten te vertellen in mijn vorige weblog..
Zaterdagavond was Leni beneden met Madame en ineens zag ze een muis lopen. Dus ze zegt tegen Madame "Oh, daar liep een muis". Madame begint helemaal te paniekeren en te gillen.
Ik was op dat moment boven dus toen ik iemand hoorde gillen ben ik naar beneden gegaan. Toen werd mij dus duidelijk dat er een muis in huis was. Jullie hadden Madame moeten zien.. Ik heb nog nooit zo gelachen. Ze is door de voordeur naar buiten gegaan en heeft de hele tijd om het hoekje van de deur naar binnen gegluurd om te kijken of wij de muis al gevangen hadden. We hebben alle meubels moeten verschuiven en hebben misschien wel een uur naar dat piepkleine muisje gezocht. Maar het was verdwenen..
Ze riep ook de hele tijd: 'Ik ga hier niet slapen, echt niet! Ik ga wel bij een vriendin slapen maar ik blijf absoluut niet hier!'
Uiteindelijk heeft ze de rest van de avond aan de ene kant van de kamer op een stoel gezeten om zo de andere kant van de kamer in de gaten te houden. Ze durfde ook niet alleen te blijven dus we hebben braaf de hele avond naast haar gezeten.
Echt, het was zo ontzettend grappig. Ik kon echt niet ophouden met lachen, ik kreeg er zo'n lachbui van. Uiteindelijk moest ze er gelukkig zelf ook om lachen.
Toen we zondag thuis kwamen liet ze ons de muizenval die ze gekocht had zien. 's Avonds heeft ze die achter de kast met een stukje kaas gezet en binnen uur was de muis al dood. Echt super zielig!
Maar natuurlijk riep ze toen: "Elle est mort, je suis peur!" (Ze is dood, ik ben bang!". Ze heeft toen de buurman gehaald om het muisje op te ruimen. En nu staat er een muizenval achter de bank voor het geval er nog een muisje is. Daarbij durft ze de tuindeuren niet open en dicht te doen. Het is echt niet normaal!
Leni vertelde dat Madame had gezegd dat ze in haar vorige huis een muis gezien had, daarna is ze verhuisd!
Maar goed even over vandaag..
Vanochtend heb ik uiteraard weer school gehad. We hebben twee spellen gedaan en een beetje grammatica. Het eerste spel was een soort ganzenbord maar bij iedere blokje stond een tekstje bv.wat heb je afgelopen zondag gedaan, jouw kamer, je beste vriendin, wat ga je volgende weekend doen, welk gerecht vind je lekker enz. Je moest gooien met een dobbelsteen en als je bv. jouw kamer had dan moest je je eigen kamer beschrijven enzo verder.
Daarna hebben we een grammatica spel gedaan. We moesten koppels van twee maken en we kregen allemaal 4 kaarten: en, de, à en *. De lerares las een zinnetje met een ontbrekend woord voor. Wij moesten dan kiezen tussen die 4 kaarten wat het goede woord was. Diegene die de meeste goed had won. Wij hebben gewonnen!
Na school zou ik met Leni en Kathrin naar het strand gaan maar de eerstvolgende bus ging pas om half drie dus toen zijn we met schoolexcursie meegelopen. Deze ging door het nieuwe gedeelte van de stad, Antigone. We hebben het niet helemaal uitgelopen omdat we onze bus moesten halen maar het was wel heel mooi om te zien. Ik was er namelijk nog niet geweest.
We hebben van 3 tot 7 op het strand doorgebracht. Lekker in het zonnetje.. Ik ben dus lekker gekleurd! We wilden de bus van half 6 nemen maar natuurlijk was het er super druk en kwam de bus niet opdagen. Er waren ook nog twee jongens op het strand, zij waren met de auto en hebben de hele middag bij ons gezeten. Dus toen hebben we van hen een lift terug gekregen naar de stad. Een jongen zit bij mij in de klas en die andere jongen heeft een lagere niveau.
Het was heel gezellig! Nu ga ik snel een douche nemen en dan lekker slapen.
Liefs Kyra
Ps. Ik ga ook proberen om nog een paar foto's te plaatsen!
12 September 2011 - 19:52
Pappa:
Lieve Kyra,
we zien dat je inderdaad je draai begint te vinden. Na de inhaalslag van gisteren, waarbij je je verslagen van enkele dagen had gebundeld, nu - op het einde van de dag - een "update" van de dag van vandaag. Mooi!
Het zou inderdaad heel mooi zijn als je je weblog kon illustreren met enkele foto's.
Dikke kus,
pappa en mamma -
13 September 2011 - 08:08
Rosery:
Hoi Kyra,
Leuk om je verslagen te lezen en heel fijn dat daaruit naar voren komt dat je je prettig voelt! Een muisverhaal: een typisch scenario dat vroeger wel vaker in lachfilms werd gebruikt. Hopelijk gaat Madame nu niet opnieuw verhuizen omdat ze een klein muisje heeft gezien en met behulp van de val gevangen. Aardige buurman trouwens die het opruimt.
Hope en Djunta hebben hier voor muizenval gespeeld. Een veldmuisje was de serre ingekomen en de poezen hebben behoorlijk jacht op het beestje gemaakt. Ik heb het helaas niet meer levend te pakken gekregen om ergens buiten weer los te laten. Hartstikke zielig: ook wel opvallend dat onze amateur-jagers hier wel behoorlijk achteraan gingen. Hun insticten werken dan dus toch verder dan alleen vliegjes.
De lessen bevallen je prima? Je zult ondertussen wel vlotjes Frans spreken, want dat zal wel heel snel gaan nu je in een gezin meedraait.
Rosery -
13 September 2011 - 18:52
Nicolle:
Hallo Kyra,
Wat een ontzettend grappig verhaal. Ik had mevrouw wel willen zien zitten op haar stoel in de hoek van de kamer. Ben je zelf niet bang voor muizen? Ik ben blij dat je het erg naar je zin hebt. Ik vind het erg dapper van jou dat je helemaal alleen de stad bent ingegaan. Hier is het toch wel vreemd dat je een aantal weken weg bent. Als Simone naar jullie is zeggen we nog altijd: Is Simone bij Niki en Kyra?
Nicolle
13 September 2011 - 18:54
Lotte:
He kyra!
Oke, ik heb net even al je webblogs gelezen. Ik snap dat je het heel moeilijk hebt gehad in het begin, dat had zelfs ik al af en toe terwijl ik niet zo ver weg zit! Maar ik ben echt heel erg trots op je, ik zou je het nooit na doen eerlijk gezegd. En ik ben ook heel blij dat je het nu steeds leuker begint te vinden. Moeilijke tijden zullen er zeker nog komen, maar dat is ook weer zo voorbij als je weer wat leuks hebt gedaan. Heel erg veel succes nog, ik ga nu je webblogs bijhouden haha ;)
Dikke kus,
Lotte -
14 September 2011 - 19:23
Kyra:
Salut!
Jongens, wat leuk dat jullie me allemaal schrijven!
Rosery: De lessen gaan wel goed. Het Frans praten gaat me echt al beter af. Ik heb ook al verschillende complimenten gekregen maar het is nog steeds niet makkelijk! Ik heb zelf niet echt het gevoel dat ik heeeeel veel vooruit ben gegaan, maar hopelijk komt dat nog!
Nicolle: Nee, gelukkig ben ik niet bang voor muizen! Maar je had Madame moeten zien, het was echt te grappig. Nu heeft ze de hele dag de tuindeuren dicht. Ze durft deze alleen open te zetten als een van ons in de tuin zit omdat wij dan de deur in de gaten kunnen houden. Dat is toch niet normaal?
Hoe gaat het met Simone? Ik heb net even heel kort met haar op Skype gepraat. Snapt ze een beetje waar we zijn? Maar vertel hoe gaat het op school? Alles zal wel rustig zijn gangetje gaan op het GHC? Druk, druk, druk?
Lotte: Lieverd, wat lief en fijn dat je dit allemaal zegt! In moeilijke tijden heb je heeeel veel aan zulke bemoedigende woorden! Hoe gaat het op de hoge school? Bevalt Nijmegen een beetje en heb je het naar je zin?
Liefs