Montpellier, famille d'accueil
Door: kyrasmeets
Blijf op de hoogte en volg Kyra
03 September 2011 | Frankrijk, Montpellier
Gisterochtend hebben mama en ik uitgeslapen waarna we rond een uur of 10 op Place de la Comedie zijn gaan ontbijten. Daarna zijn we als eerste naar het Office de Tourisme gegaan, waar ik een miljoen aan foldertjes heb ingeslagen! Toen zijn we op zoek gegaan naar het kantoor van de tram waar ik een abonnement kon krijgen, volgens de meneer van het vvv kantoor waren er twee van die tram kantoren. De eerste konden we niet vinden dus toen hebben we de tram gepakt richting Gare St. Roch (het Centraal Station) waar het tweede kantoor lag. Dit hadden we meteen gevonden, helaas stond er een rij tot aan het eind van de straat! Dus toen zijn we terug gegaan naar Place de la Comedie en hebben de talenschool opgezocht. Een super centraal gelegen pand dus dat is echt ideaal! Rond half drie zijn we even terug naar onze hotelkamer gegaan om bij te komen, waar we een klein uurtje zijn gebleven. We hebben toen de grootste en oudste boekhandel van Montpellier bezocht, deze is gebouwd in 1946. Echt het wahlahalla voor boekenliefhebbers (die uiteraard Frans kunnen lezen, haha)! Rond half 6 zijn we vol goede moed naar het tram kantoor gegaan waar nog steeds een mega lange rij stond. Uiteindelijk hebben we anderhalf uur moeten wachten voor we aan de beurt waren! Maaaaar het heeft me wel een tramabonnement voor 31 dagen opgeleverd.
We zijn daarna meteen terug gegaan naar onze hotelkamer om ons op te frissen. We hebben nog pizza gegeten op Place de la Comedie en zijn nog even over Les Estivales gelopen. Dit is een soort straatfeest/festivalachtig met muziek, eten en leuke kraampjes.
Vanochtend hebben mama en ik samen in het hotel ontbeten. De Madame van het hotel heeft een taxi voor mij besteld en die heeft mij om half 10 opgehaald bij het hotel. Ik was best wel zenuachtig.. Hier aangekomen stonden drie kinderen me aan te kijken en hebben me geholpen om mijn bagage naar binnen te brengen. Ze waren de kleinkinderen van mevrouw zo bleek later. Ze heeft me het huis laten zien. Het is een heel mooi huis, heel smaakvol ingericht! Er waren twee gastenkamers, ik mocht kiezen.Ik heb een vrij grote kamer met een tweepersoonsbed, donkerhout meubilair, een witte muurkast. De kamer is een beetje boeddhistisch ingericht, een echte reizigerskamer dus. Niet snel daarna ging mevrouw met haar kleinkinderen weg en heb ik mijn kamer ingericht.
Nadat ze terug waren heeft ze me met de auto naar de tram gebracht zodat ik de stad kon gaan verkennen. Van het huis naar de tram is ongeveer 5 minuten lopen. Ik moet ongeveer een kwartiertje/20 minuten met de tram en dan ben ik al op Place de la Comedie! Ik ben naar de boekhandel gegaan en heb door het Polygone (een groot winkelcentrum) geslenterd. Ik voelde me best wel eenzaam dus na een ongeveer twee uur ben ik teruggekomen.
Morgenavond rond een uur of 10 komt er nog een Duitse student dus dat is wel leuk! Nou, zoals jullie werken heeft mevouw internet dus ik zal nog wel vaker een weblog plaatsen!
Liefs,
Kyra
03 September 2011 - 19:07
Merel:
Als ik het zo hoor zit je ideaal!
Kan me voor stellen dat het nu wat eenzaam voelt het is natuurlijk even wennen, maar je zult vast snel mensen leren kennen.
Leuk dat er nog een Duitse student bij komt! Kunnen jullie misschien eens samen de stad in en misschien dat je de duitse taal ook nog bij kan spijkeren!:p Kom je dadelijk terug met een Duitse en Franse talenknobbel. Twee vliegen in een klap!
Heel veel plezier en succes!
Liefs
Merel -
04 September 2011 - 07:50
Pappa:
Hallo meid,
we sluiten ons aan bij de woorden van Merel: het begin is (altijd) best moeilijk. We kunnen ons goed voorstellen dat je je gisteren af en toe alleen op de wereld voelde. Van de andere kant leven we in een digitaal tijdperk en hebben we gisteren kunnen sms-en en skypen. Vooral dat laatste maakt het mogelijk dat de afstand enorm verkleind wordt en we goed kunnen bijpraten.
Hopen dat je gisteravond nog een gezellig uurtje hebt gehad met mevrouw tijdens je eerste avondeten daar.
We zijn benieuwd hoe de nieuwe dag je gaat bevallen!
tot horens ,
dikke kussen van jip, janneke, noah, niki, mamma en pappa -
04 September 2011 - 10:45
Renske:
Kyraaaaaaa,
Ik zit nu bij jullie thuis. Ik was mijn zonnebril vergeten en ik moest natuurlijk ook even het verhaal aan niki vertellen. Je pap heeft net nog de laatste nieuwtjes over jou verteld.
Een beetje raar dat die vrouw al gelijk weggaat als jij daar net aankomt. Wel chill dat je een tweepersoonsbed hebt. En dat boedhistisch lijkt misschien een beetje op India en Nepal?
Super fijn dat die Duitsers komt, man! Dan kan je daar al een beetje mee contacten en dan ga je met hem/haar lekker de stad in. Zo maak je ook weer sneller contact met anderen. En als die Duitser vraagt wanneer je wilt vertrekken, dan zeg je maar gewoon: WIR GEHEN IMMER LOSSSSSSS. Dat Franse wendt ook wel. In het begin versta je natuurlijk geen kip, maar dat komt wel goed. En als dat eten van die vrouw niet lekker is, kan je nog altijd naar de MC Donalds gaan en een heeeeelleeee lekkere Big Mac Menu bestellen in het Frans (want dat kan je zo goed).
Morgen begint je cursus, ik ben benieuwd. Pap maar lekker aan met dat meisje van Utrecht en je kunt gelijk voorstellen om daar morgenmiddag wat mee te gaan doen ofsow. Dat zal zij ook wel leuk vinden.
Ik vertrek om half 4 weer naar Utrecht. Ik zal vanavond eens gaan proberen om Skype te installeren. Ik moet eerst nog boodschappen doen, maar daarna zal ik het gelijk te computer aan zetten. Morgen begin ik dan met mijn intro tot donderdag en dan van vrijdag tot zondag weer om kamp.
Nou, kyra. ik sms dadelijk nog even en hopelijk lukt dat skype vanavond.
Liefs Renske -
04 September 2011 - 11:09
José En Jos:
Kyra,
Aleen zijn valt niet altijd mee.Maar als die Duitse student kom dan het je toch wat meer aanspraak.!Dan hoef je ook niet meer allleen de stad in.
We wensen je veel succes met je nieuwe uitdaging!
José en Jos. -
04 September 2011 - 18:43
Marlies En Funs:
Hoi Kyra, we hebben uiteraard je verslag van de eerste dagen gelezen. Dat je even een gevoel van eenzaamheid overviel is wel te begrijpen. Morgen komt er een duitse student en als dan de lessen beginnen zal dat snel verdwenen zijn. Leuk is ook dat je niet alleen in huis bent. Heel veel succes en hopelijk heb je snel wat vrienden gemaakt op school
Wij hebben vandaag een leuke dag gehad want Tygo is gedoopt. Jeroen speelde een medley van kinderliedjes in de kerk en Tygo was heel erg braaf. Oma heeft ook genoten.
groetjes en lieve kus, Marlies en Funs. -
05 September 2011 - 06:28
Rosery:
Ha Kyra,
Spannend hé? Gelukkig dat mama de eerste dagen met je je nieuwe omgeving heeft bekeken / ontdekt. Dat voelt meteen toch vetrouwd omdat mama je omgeving kent.
Het spreken in het Frans zal best wennen zijn. Voor dat je het weet, spreek je vloeiend Frans en ga je zelfs in het Frans denken. Heel verrassende ontdekking zal dat voor je worden.
Ben heel benieuwd naar je avonturen met betrekking tot de lessen.
Rosery -
06 September 2011 - 05:59
Lidwien Meijer:
Lieve Kyra,
Leuk om over je te lezen en een beetje te weten hoe het met je gaat. Renske vertelde me van deze site en ik was benieuwd of er alweer wat nieuws op zou staan. Over de Duitse student(e) en over je eerste dag naar school... Ja, Kyra, alle begin is moelijk, maar ik weet zeker jou kennende dat het helemaal goed komt. Je zult merken dat het Frans je na een paar dagen al beter afgaat en dan is het contacten leggen ook wat makkelijker. Wij denken aan je en veel succes met alles!
Liefs, Lidwien