Sunny Londen, deel 2
Door: kyrasmeets
Blijf op de hoogte en volg Kyra
27 Maart 2012 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Daar zijn we weer.. Oja, ik heb nog wat foto's geplaatst bij mijn vorige weblog!
Woensdag 21 maart:
Eens kijken, woensdag ben ik eerst met Leticia, Pedro & Andressa kaartjes gaan kopen voor Oxford. We zijn namelijk afgelopen zaterdag naar Oxford geweest. Maar daar vertel ik later nog wel over!
Daarna zijn we met z'n drieen naar Covent Garden gegaan. Hier hadden we met Hester afgesproken om te gaan lunchen. In Covent Garden hebben we in dat heerlijke crêpe tentje gegeten. Hier was ook met papa en mama geweest, remember. Na de lunch hebben we nog wat door Covent Garden geslenterd. Uiteindelijk zijn we in het zonnetje op een terras neergestreken.
Donderdag 22 maart:
Op donderdag ben ik met Leticia & Lukas naar Borough Market geweest. Dit is een hele bekende 'food market'. Een overheerlijk stukje raspberry cheescake met Leticia gedeeld, mmm. Lovely! Daarna zijn we nog even naar Oxford Street gegaan om Leticia's iphone probleem op te lossen en om oortjes voor Lukas telefoon te kopen. Lukas is daarna naar huis gegaan. Hij had namelijk geen zin om de dames naar de tweedehands boekhandel in Notting Hill te vergezellen. Uiteraard, prima geamuseerd in dit wallahalla. Zes boeken voor vier pond.. Wat wil je nog meer? Hierna zijn we allebei naar huis gegaan, toch wel moe&uitgeput.
's Avonds heb ik met Florian Crossroads gekeken, een echte meidenfilm met Britney Spears, haha. Hij vond hem niet zo dramatisch als hij in het begin verwacht had. hihi.
Vrijdag 23 maart:
Op vrijdag ben ik met Andressa, Maristella & Pedro weer naar Borough Market geweest. Hier heb ik WEER geluncht en een overheerlijk stuk raspberry cheesecake gegeten. Lovely!
Daarna zijn we allemaal onze eigen weg gegaan. Lekker naar huis om uit te rusten want 's avonds zouden we naar de 'German pub' gaan.
We hadden om half 8 afgesproken. Het was echt in een uitgestorven buurt, de pub was dan ook echt wel heel erg leeg. Maar we waren met een hele groep, een man of 15 dus dat was wel echt heel gezellig! Florian (mijn huisgenoot) was ook meegegaan, hij is Duits dus hij kan absoluut niet achterblijven.
Zaterdag 24 maart:
Zo, Oxford, here we come! Eens kijken, wie was er van de partij. Mario, Lukas, Pedro, Maristella, Andressa & ik. We hadden om 8.50 op het station afgesproken, de trein vertrok namelijk om 9.06. Toen we daar aankwamen bleek dat de trein om 9.21 vertrok. Ook prima, de treinreis was tenslotte maar een uurtje.
In Oxford hebben we allerlei Colleges bezocht. Er was ook een kerk, de entree was 4,50. Bij deze kerk ligt de eetzaal van Harry Potter. Helaas was deze wegens een of andere ceremonie gesloten! Veder was er in Oxford ook de bibliotheek die in Harry Potter voorkomt. Dus voor echt Harry Potter fans. We kwamen zelfs de mini-Harry Potter tegen, foto's spreken voor zich, haha. 's Middags hebben we in Pizza hut geluncht, de rest althans want ik had mijn Nl boterhammen met paté!
Na de lunch zijn we nog een college met een prachtige tuin bezocht. Hier hebben we dus lekker in het zonnetje uitgerust. Lukas en ik zijn daar gebleven terwijl de rest nog eens 4.50 ging betalen om de bibliotheek te zien. Daar hadden we niet zo veel zin in. Als laatste stop zijn we nog naar het 'Chocolate festival'gegaan. Dat bleek toevallig in Oxford te zijn, jamjam..
Om half zes de trein weer terug naar Londen, we waren allemaal doodop. Pijn aan de voetjes kun je wel zeggen.
's Avonds zouden Leticia & Bruno nog uit gaan. Ik had met Florian afgesproken dat we nog zouden gaan. Eigenlijk had ik hier niet zo veel zin in, ik was veel te moe. Maar aangestoken door zijn enthousiasme zijn we toch gegaan! We hadden om elf uur afgesproken, we waren tamelijk laat maar goed ze hadden op ons gewacht. Florian had twee Duitse vrienden (die die hier in Londen had leren kennen) meegenomen, heel aardig (Anton & Philippe).
We zijn eerst naar een soort pub/club dicht bij Angel station gegaan. Dit was niet echt super dus al snel wilden die Duitsers ergens anders heen. Leticia en Bruno zijn toen naar huis gegaan. Ik ben toen met die drie meegegaan naar Piccadilly Circus. Ik & Anton hadden geen idee dat de tijd om ging, Florian & Philippe wisten dit wel dus toen we eenmaal in de bus zaten en iemand vroeg hoelaat het was kwamen we daar dus achter. Maar niemand van ons had met deze tijd wisseling rekening gehouden, eer we dus op Piccadilly waren was het al half drie. Toen bleek dus dat de meeste clubs om drie of vier uur dicht gingen. Om daar nu 10 of 15 pond voor te betalen? Dacht het niet! Dus, na een rondje Burger King voor de jongens, hebben we de nachtbus naar huis genomen.
Twee minuutjes over vier lag ik in mijn bedje.
Zondag 25 maart:
Natuurlijk, chill dag! Lekker uitgeslapen en daarna hophop naar het park. Rond half twee was ik daar, heerlijk in het zonnetje gerelaxed. Na een uurtje of twee met nog wat vrienden naar Piccadilly geweest voor een drankje.
Toen lekker naar huis voor Florian's verrassings diner. Hij had namelijk boodschappen gedaan en wilde me niet zeggen wat we gingen eten, VERRASSING!
Wraps, goddelijk! Eindelijk eens iets anders dan pasta!
Maandag 26 maart:
Oja, gisteren was het dus maandag. Gisterochtend natuurlijk weer gewoon school gehad. Vorige week waren we met ongeveer 10 leerlingen. Nu waren er op eens een man of zes nieuw. Ik& Bruno zaten echt als debielen te kijken omdat het een invasie was van nieuwe leerlingen en aangezien het klaslokaal niet zo groot is zou dat nooit passen. Niet iedereen was aanwezig dus we pasten er gelukkig wel in. NU hebben we vier nederlanders, hallo VIER. Ongelooflijk, we gaan de Brazilianen nog verslaan.
Na school ben ik meteen naar huis gegaan. Ik was echt moe, dus eenmaal thuis: boodschappen gedaan, gestofzuigd en opgeruimd, een blog geschreven en lekker gerelaxed. 's Avonds een aflevering van Flikken Maastricht gekeken en op tijd mijn bedje in.
Vandaag 27 maart:
Oh my god. Het is al 27 maart, de dagen vliegen echt om. Hoe lang ben ik al hier, zeven weken? Ik ben de tel kwijt geraakt.
Nouja, vandaag dus weer gewoon school gehad. De lessen zijn echt zo leuk. Er zit structuur in, we volgen een boek, doen leuke spelletjes waar je echt wel iets van opsteekt enz. enz. En je merkt gewoon dat hij het lesgeven echt leuk vindt! Maar ik hoorde vandaag dat we misschien opgesplitst worden omdat we met zo veel leerlingen zijn. Dat zou echt shit zijn. Ik ga het wel nog even navragen want als dat echt zo is.. ik wil niet van leraar veranderen!!
Na school ben ik met Leticia & Andressa naar Green park geweest, heerlijke zon & 21 graden. Morgen verspellen ze ook weer zo'n goed weer! Daarna hebben we eens ijsje gegeten en zijn we naar Little venice gegaan (de naam zegt het al, Venetië in het klein). Toen nog naar een heuvel in Hampstead Heath, van hieruit kun je namelijk de skyline van Londen zien. Mooi, vast ook met zonsondergang, maar zolang zijn we vandaag niet gebleven.
Goed, eenmaal thuis heb ik een afbakbroodjes met knakworstjes gegeten. Een verademing, Oh wat lekker!
Goed, nu zijn jullie weer helemaal up-to-date! De foto's van deze dagen zal ik morgen uploaden!
Heel veel liefs & tot snel!
Kusje Kyra
28 Maart 2012 - 13:06
Lotte:
Heeee kyra!
HEHE, ik heb je verslagen bijgelezen haha. Wat fijn om te lezen dat je het zo leuk hebt. Je hebt al veel mensen leren kennen dus dat is echt super. En jezus, wat onderneem jij veel.. straks heb je heel Engeland gezien! Nee grapje, leuk man.. i am jalous. Ik zou zeggen nog heel veel plezier en tot snel meissie!
KUSS -
29 Maart 2012 - 20:15
Marlies En Funs:
Hoi Kyra,
Het wertd tijd dat er weer eens iets te lezen was op je blog want op emails reageer je blijkbaar niet. Maar goed, zo te lezen heb je het erg druk met plezier maken met vrienden en vriendinnen en oh ja, ook nog met school want het is toch wel leuk vernemen we nu je in een andere klas zit.
Deze lessen zijn leuker en hopelijk ook leerzamer.
Bezoek van je ouders en je zus was ook leuk maar afscheid nemen is nooit leuk, maar zo te lezen heb je het wel naar je zin en vliegt de tijd voorbij.
Hoe is 't met je vrijwilligerswerk? Ik krijg nu de vraag of ik de reference wil completeren en volgens mij heb ik alles ingevuld.
ik zal het nogmaals checken en opnieuw insturen.
groetjes en hou je taai.
Marlies en Funs
01 April 2012 - 13:08
Danielle:
Kyraaa
heb ff al de foto´s gezien superruig :P ben echt wel jaloers ;) heb ook zoooo veel zin in concert at sea en maybe werchter :) maar ik heb ff uitgerekend en als je er nog 76 dagen zit dan ben je er 20 mei dus ook nog ±) dan kom ik naar canterbury en in dat weekje hebben we ook een dagje vrij LONDEN, miss dat je me wat kan laten zien , of dat we even kunnen bijkletsen shoppen als je vrij hebt
xxx